fredag 4 december 2009

Fönstertvätt och trevlig kväll med vänner

Tvättade fönster nästan hela gårdagen, och nu är tolv av av fjorton fönster putsade på bottenvåningen. Känns jätteskönt, tänkte först fuska lite och bara tvätta ut- och insida, men har svårt för att göra något bara till hälften...

R var snäll och hämtade Athos på väg hem från jobbet eftersom en av mina vänner är mycket hundrädd. Tack för hjälpen!
Handlade mat till kvällens tjejmidddag. Bjöd på gamla favoriter: kyckling med apelsin-timjan-honungssås, kanelstekta äppelskivor och hasselbackspotatis. Pavlova som avslutning. Glögg (Blossa apelsin var god bilförarvariant) och fullkornspepparkakor med krämig gorgonzola medan A, I och Å fick vänta på att allt blev klart. Mycket prat, som vanligt, om allt från arbete och nya jobb till barn och semesterresor. Tack för tips, råd och namnförslag till mitt projekt - måste registrera företaget nu! Men i vilket namn?

Pavlova - tips:
Det är gott med bananer till maräng och grädde, men tråkigt när bananerna blir bruna. Jag brukar skiva bananerna och lägga dem på marängbottnen innan jag lägger på den vispade grädden, då missfärgas de inte. Ringlade chokladsås på bananerna, och dekorerade tårtan med hallon och passionsfrukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar