söndag 7 april 2013

Evas gryta

Idag gjorde jag en gryta som blev riktigt god. H och L tillfrågades vad de vill ha till.
- Så'n där riven potatis.
- ??
- Ja, som mormor brukar göra.
- Aha!

Vill gärna komma ihåg ingredienserna, fast de är enkla och "okonstiga"...

Evas gryta
fransyska
lök
bacon
rödvin
kalvfond + vatten
salt, vitpeppar
morötter
maizenamjöl
tomatpuré
japansk soja
lagerblad

Pressad potatis

1. Bryn lagom stora bitar av fransyskan. Fräs löken. Stek bacon och låt fettet rinna av.
2. Lägg allt i en gryta och häll över rodvin, kalvfond och vatten så att det täcker köttet. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg i ett lagerblad och låt allt puttra. Lägg i morötterna, skurna i skivor eller bitar. Smaksätt med tomatpuré och soja. Red av med maizenamjöl utrört i vatten.
3. Servera med pressad potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar