torsdag 30 juni 2011

Testar nytt recept på rabarberpaj


I kväll ska jag på tjejträff med fd arbetskamrater. Vi fyra har setts i 18 år nu. Har lovat att ta med en rabarberpaj och testar ett nytt recept med bl a ingefära och kanel i. Kanel och rabarber tycker jag är gott ihop, ingefära och rabarber har jag nog inte provat. Hoppas alla tycker om det!

Rabarberpaj med kanel och ingefära

Smuldeg:
1½ dl (90 g) vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl kokosflingor
100 g kallt smör

Fyllning:
6-8 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
1 dl råsocker
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kanel

1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl, havregryn och kokos i en skål. Tillsätt smör och finfördela till en smulig massa.
2. Skär rabarbern i bitar. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i rabarbern och blanda väl. Fördela allt i en smord form.
3. Strö smuldegen över och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
4. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar