onsdag 29 juni 2011

Knäckebräck


Bilden gör inte knäckebröden - kexen - knäckebräcken rättvisa, men detta är mycket gott och lättbakat. Dessutom glutenfritt! Har bakat för att ta med till Stensjö dit L och jag åker om en stund för att hälsa på. Ma har syskonträff och jag har inte träffat mina mostrar och morbröder på sex år så det gäller att passa på när de är så nära! Det ska bli så roligt! Lilla A följer med, hoppas att han sköter sig.

Knäckebräck glutenfritt

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl rapsolja
2 dl kokhett vatten

Blanda allt i en skål. Bred ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspapper (på två plåtar), strö över lite flingsalt (eller blanda lite salt i smeten) och grädda i i 150°C, 1-1½ timme.
Bryt i mindre bitar när det svalnat. Gott till ost t ex, eller som snacks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar