söndag 31 januari 2010

Mormors ljusa bröd och goda soppa


Nybakat bröd
.
L önskade en av mormors soppor till middag idag, och då passade det ju bra att baka ett av hennes bröd också. Eftersom hon bakar det här brödet "på känn" och principen "man tager vad man haver", så vägde och mätte jag allt första gången jag bakade det. Barnen godkände det, så numera följer jag detta.
.
Mormors ljusa bröd
3 st
.
2 pkt jäst
1 l ljummet vatten
salt, drygt 1 msk
1 msk honung eller strösocker
1-2 msk rapsolja
16 dl vetemjöl, 960 g
5½ dl rågsikt, 300 g
3 dl grahamsmjöl, 180 g
.
1. Lös upp jästen i ljummet vatten.
2. Tillsätt salt, honung och rapsolja.
3. Väg mjölet (eller häll det i ett litermått) och blanda i det. Spara 1 dl av vetemjölet till utbaket.
4. Arbeta degen 10-12 minuter, helst i maskin, tills degen släpper kanterna.
5. Låt degen jäsa 30 minuter till dubbel storlek.
6. Sätt ugnen på 225-250°C. Knåda degen ordentligt. Dela den i tre delar och lägg dem på en plåt. Låt jäsa 30 minuter.
7. Grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 200°C och grädda ytterligare 20-25 minuter.
8. Låt svalna under bakduk.
.
Och så var det grönsakssoppan... Även här lagas det mest på känsla och vad som finns hemma, men när vi fick denna för ett år sedan så fick jag i alla fall veta ingredienserna. De angivna mängderna är vad jag tog idag. De torkade kryddorna kan man ta ganska frikostigt av, tycker jag.
.
Mormors broccolisoppa med limeyoghurt
.
1 gul lök, hackad
1 purjolök, strimlad
1 msk Mjuka Milda
5-6 potatisar, i bitar
1½ l grönsaksbuljong
1-2 vitlöksklyftor, hackade
500 g broccolibuketter
timjan
körvel
salvia
salt
vitpeppar
.
3 dl turkisk yoghurt
1 lime, rivet skal och pressad juice av
lite salt och vitpeppar
.
1. Fräs lök och purjolök i lite margarin. Häll i buljongen. Tillsätt potatisen.
2. Låt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt vitlök, broccoli och kryddor. Koka några minuter.
3. Mixa soppan med mixerstav. Smaka av.
4. Blanda limeyoghurten (kan förberedas).
5. Servera soppan med en klick limeyoghurt och ett gott bröd.

lördag 30 januari 2010

Hillis


J red Hillis idag och fick bra hjälp av E som kom med goda råd.

Den här gången blev bullarna bra

Förra gången jag bakade dessa tyckte jag de blev så smuliga, så jag har inte haft lust att baka dem på länge. Men eftersom jag vet att de blivit bra tidigare så gjorde jag ett nytt försök. Tänkte att jag kanske tog för mycket mjöl förra gången, så jag korrigerade och nu blev de "mjuka" och jättegoda igen! Frukostbullar med havregryn
36 st

10 dl havregryn, 350 g
1 dl råg- eller vetekross
5 dl filmjölk
5 dl vatten, kallt
1 dl Mjuka Milda
100 g jäst
1 dl ljus sirap
1 msk salt
ca 11½ dl vetemjöl, 690 g

1. Mät upp havregryn och kross i en bunke, häll filmjölk och 3 dl av vattnet över och rör om. Låt stå ca 1 timme.
2. Värm 2 dl av vattnet till 37°C. Smula ner jästen i vattnet och rör om. Häll det tillsammans med margarin, sirap och salt i havre- och krossblandningen.
3. Blanda i vetemjölet, spara lite till utbaket, och arbeta samman till en smidig deg, 5-10 minuter.
4. Strö lite mjöl över ytan, täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop degen lätt. Dela den i fyra delar. Täck med bakduk så att degen inte torkar.
6. Rulla varje deg till en längd och dela den i nio bitar. Rulla bullar och platta till dem lätt med mjölad hand.
7. Lägg bullarna på bakplåtspapper klädd plåt, och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
9. Låt svalna på galler under bakduk.

fredag 29 januari 2010

Middagen förberedd

Här hemma yr snön och det är minusgrader. Mina föräldrar har precis åkt till Thailand och skickar glada sms (hade jag också gjort) från stranden om 36 graders värme. Igår morse körde jag A till flygplatsen för färd till Dubai. Hur varmt det är vet jag inte, men ett sms berättade i alla fall om bad och sandstrand. Sådana resor i tjänsten, med möjlighet till några dagars förlängning, är trevliga!
Jag hade bestämt mig för att göra en gryta till middag, och nu står den förberedd på spisen och jag ska snart duscha och kompletteringshandla några saker.
Första gången jag åt Carl Butlers "Flamländsk oxgryta", hade A's pappa lagat den, det måste vara sisådär 25 år sedan... Vi var mycket i Belgien och Flandern vid den tiden, blev visserligen aldrig serverad en gryta som den här, men god är den. Det är öl i receptet och jag har lagt till morötter också för jag tycker det blir så gott i en gryta. Fördelen med grytor är, även om de ska puttra i flera timmar (Butler tycker grytan ska puttra i ugnen men jag tycker det är enklare i gryta på spisen), att de går snabbt att laga till, sedan sköter de sig själva. Pressad potatis är gott till, annars ris.

Flamländsk oxgryta
5-6 port

1 kg oxkött (kalopskött)
2 gula lökar
1 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
1 flaska eller burk öl, gärna ganska smakrik
½ tsk timjan
1 lagerblad
¼ tsk riven muskotnöt
1 sockerbit
½ msk vinäger
2 tsk salt
¼ tsk vitpeppar
margarin att steka i

och så hade jag 4 morötter, 1 msk kalvfond och lite chilisås i...

1. Skala och skiva löken fint. Skär köttet i kuber.
2. Stek köttet i margarin, bryn bitarna runt om. Lägg köttet i tjockbottnad gryta.
3. Fräs löken lätt några minuter på medelvarm ugnsvärme. Lägg över i grytan.
4. Pudra över med vetemjöl, blanda väl. Tillsätt pressad vitlök, timjan, lagerblad, socker, muskotnöt, vinäger, salt, peppar, kalvfond och chilisås. Slå på ölet, tillsätt ev vatten, så att det täcker köttet. Låt koka upp. Lägg på ett lock. Låt sjuda i ca 2½ timme. Rör i grytan några gånger så att det inte bränner fast. Lägg i morötterna när det är 30-40 minuter kvar (får de koka med hela tiden blir det bara mos av dem).
5. Servera med pressad potatis (eller ris) och gröna bönor.

torsdag 28 januari 2010

Athos spanar


J och jag åt sen lunch efter stallet, avslutade med blåbärste och kaffe. Snö rasade från taket utanför köksfönstret och skrämde slag på oss och Athos. Athos tog det säkra för det osäkra och höll koll från fönstret. "Man kan ju inte veta vad det var för något som lät så, så här är det bäst att ha lite uppsikt."

tisdag 26 januari 2010

Trodde det var klart...

Det där med namn/varumärke var/är inte så lätt. Trodde jag hade bestämt mig för länge sedan - det hade jag INTE. Vet inte hur många namnförslag som stötts och blötts under projektets gång. Bra namn har varit upptagna, antingen enligt PRV eller vid domänsökningar. Andra har förkastats av olika skäl eller av nära och kära. Att jag accepterat detta beror antagligen på att det finns något ännu bättre som väntar. Eller? Men nu börjar det bli bråttom... Tyget är på väg. Hangtags är på väg. K färdigställer alla mönster. Jag måste registrera ett varumärke! Jag måste beställa etiketter! Den som har ett bra (och användbart) namnförslag ska få första färdigsydda plagget!

Kallt och gnistrande snö

Athos har fått syn på Johanna och Hillis.
Vi tog med Athos till stallet (det tycker han är "sådär" - hästar är lite otäcka) och medan jag mockade pep han mest hela tiden. J tog Hillis på promenad på åkern och Hillis tog små glädjeskutt - tyckte nog det var härligt att slippa ridhuset. Idag var det kallt, strålande sol, klarblå himmel och gnistrande snö (J och jag fick lite "Österrikekänsla") så det gäller att passa på. När det är kramsnö klumpar sig snön under hovarna så då går det inte att gå ute med hästarna. Efter mockningen gick Athos och jag ut en runda och Athos hittade mycket spännande (harspillning bl a) att nosa på. Men när han fick syn på J och Hillis hade han bara dem i fokus.

söndag 24 januari 2010

Chai latte

Vi var på stallet tidigt idag. Skönt att vara klar med det så kan resten av dagen ägnas åt annat. Lite städning t ex. Ska sätta mig och jobba nu, det har blivit lite si och så med det de senaste dagarna p g a migränen. Barnen sitter och pluggar alla tre, tror jag. J har börjat läsa Matte C privat för det verkar som om de högre utbildningar hon tittar på kräver det. Bestämde mig för att överraska dem med Chai latte. Inte varje dag man får höra (men ganska ofta ändå) att "mamma du är bäst". Glad blir jag då!

Chai latte
2 glas

5 dl vatten
5 hela nejlikor
1 kanelstång
8-10 kardemummakärnor
2 stjärnanis
2 påsar kryddigt gott te
1½ dl mjölk
1 msk flytande honung (kan uteslutas)

1. Häll upp vattnet i en kastrull och koka upp det tillsammans med kryddorna. Låt sjuda i 10 minuter.
2. Tillsätt teet och låt dra 5-7 minuter.
3. Värm mjölken långsamt i en kastrull och vispa under tiden, eller använd en mjölkskummare. Mjölken ska ryka men inte koka.
4. Sila teet och häll upp det i höga glas. Söta ev med honung. Tillsätt den skummade mjölken. Strö över lite malen kanel eller kardemumma.

lördag 23 januari 2010

Tidig morgon

Athos håller koll på vem som rör sig i huset på natten. Eller inte, kanske. Morrade först när H kom hem "mittinatten", blev glad när han såg vem det var, och la sig tillrätta igen. Sedan gick H ner i köket och då morrade han igen och skällde! A skulle till Husqvarna på kick-off med jobbet så han gick upp halvfem för att packa. Det märkte inte Athos först, men sedan skällde han för fullt varje gång A gick upp och ner i trapporna. Man kan ju tycka att han skulle komma ihåg och lära sig känna igen stegen. Inte mycket sömn på småtimmarna...

Gick upp och åt frukost vid sju när A körde. Hade lovat L att åka med till golfklubbens gym vid niotiden. Passade på att gå en 45 minuters snabb promenad på löpbandet. Med mina tunga Nikken-skor blev det dubbel förbränning, vilket inte gör mig något alls!

fredag 22 januari 2010

"Röd fisksoppa"

Idag var ingen rolig dag. Vaknade halvfyra och kunde inte somna om på ett par timmar. Blev migränen inte precis bättre av. Körde J och E kl 7 för de skúlle jobba, sedan L till skolan. Somnade på soffan med Athos, sov hela förmiddagen. Hade lovat L att göra den "röda fisksoppan", dvs en tomatbaserad fisksoppa, så vi åkte och handlade till den. L hjälpte till och den motsvarade förväntningarna! Verkligen jättegod, och längesedan vi lagade den.

Ringde om försäkring för företaget. Mycket att tänka på. Mycket mer än man kan tro. Ska få offert snart.

Har ett par nätter test mitt provnattlinne. Måste säga att det fungerar mycket bra och känns skönt att sova i. Ska nu låta några som svettas på nätterna, och tycker det är jobbigt, testa det. Hoppas de kommer att tycka lika mycket om det som jag!

Bouillabaisse med saffransaioli
4 pers

ca 500 g fiskfilé, t ex lax och torsk
5 hg frysta stora räkor
12-15 musslor el pilgrimsmusslor
1 liter fiskbuljong
2-3 morötter
3-4 potatisar
2-3 selleristjälkar el ½ fänkål
1 liten squash eller zuccini
1 bit purjolök
1-2 dl torrt vitt vin
1-2 burkar krossade tomater
ev lite tomatpuré
örtsalt, timjan, dragon, lite cayennepeppar

1. Koka upp buljongen. Skiva morötter och tärna potatis. Låt rotfrukterna koka i buljongen 15-20 minuter.
2. Skär sellerin i skivor, strimla purjolöken och skiva squashen. Skala räkorna.
3. Häll i selleri, vitt vin och krossade tomater. Tillsätt örter och kryddor. Låt koka några minuter.
4. Tillsätt purjolök och squash. Låt koka tills squashen är lagom mjuk.
5. Salta fisken och sjud den knappt färdig i lite fiskbuljong.
6. Tillsätt pilgrimsmusslor, fisk och sist räkor.
7. Servera med saffransaioli eller vanlig aioli och gott bröd.

Saffransaioli
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
½ påse saffran (0,25 g)

1. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå en stund att mogna. Kan gärna göras i förväg.

torsdag 21 januari 2010

Snabb och enkel middag

Migrän är inte roligt alls. Men det var värre förr, tre dagar var tredje vecka. Tack vare, tror jag i alla fall, Nikkens magnetterapi är det längre mellan anfallen (fem veckor sedan förra gången) och oftast bara 1-1½ dag. Alltid något. Fick dock ringa återbud till middag med mina gamla arbetskamrater, är inte så trevligt sällskap i det här tillståndet.

Det blev middag hemma med familjen i stället, men så mycket ork och inspiration hade jag inte. Köpte färdiggrillad kyckling och vår nya favoritröra/sås. Mycket gott- och enkelt!

Middagstips:
1 grillad kyckling
Gourmet crème fraiche med soltorkad tomat & fetaost
pasta
sallad med vinaigrette

1. Sätt ugnen på 125-150°C. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form.
2. Värm crème fraiche och häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen och värm kycklingen.
3. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Blanda en god sallad. Servera!

onsdag 20 januari 2010

Välkommen som företagare

Så stod det på broschyren som kom från Skatteverket igår. Så nu är det bara att sätta igång! Passar ju bra, för ikväll ska jag på en kick-off för kvinnliga företagare i Landskrona. Vi ska bl a prata om våra planer för året, och jag tänkte passa på att visa två av provplaggen. Premiärvisning...
Ska förstås informera om energimassagen också. Härligt både att ge och få!

Idag har jag pratat med DHL om frakten från Portugal. Tyvärr kör de bara på fredagar därifrån så om jag inte på något sätt kan få fabriken att tillverka snabbare så får tyget ligga på lastkajen en halv vecka. Men nu vet jag det till nästa gång - klart för leverans på torsdagar!

tisdag 19 januari 2010

Pasta med mozzarella

Det blev en gratinerad pastarätt till lunch. Alltid svårt att veta hur lång tid det tar på stallet, och idag var inget undantag. Detta gick bra att förbereda. J var hungrig och åt flera portioner. E frågade efter det vegetariska receptet så här kommer det.

Ugnsgratinerad pasta med tomat och mozzarella
6 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk flytande Becel
1 liten röd paprika, hackad
2 krm torkad chilipepper eller sambal oelek
3 paket/burkar krossade tomater
basilika, torkad
salt
vitpeppar
1 msk balsamvinäger
500 g penne
3 dl riven stark ost, t ex cheddar
2 mozzarellaostar à 125 g

1. Skala och hacka lök. Fräs den utan att den tar färg i lite margarin. Tillsätt vitlöken och den hackade paprikan.
2. Tillsätt krossade tomater, chilipepper och torkad basilika. Sjud ca 20 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°C . Riv osten och skiva mozzarellan. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av kokvattnet.
4. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och vinäger (färsk basilika tillsätts nu).
5. Blanda pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl riven ost.
6. Lägg hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Häll på hälften av tomatsåsen och den skivade mozzarellan. Täck med pasta och resten av tomatsåsen. Avsluta med den rivna osten. Hit kan förberedas.
7. Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, 10-15 minuter.
8. Servera med sallad.

Lovisas "mättbullar"

För fem år sedan hittade jag ett recept i Buffé där några hushållslärare experimenterat med mixade baljväxter som degvätska. Ett bra sätt att få i sig protein, t ex om man äter mycket vegetarisk kost. Jag har gjort om receptet lite, t ex tycker jag det går lika snabbt att baka dubbelt upp när jag ändå är i farten. Grundreceptet var på 12 stora bullar, alldeles för lite när man har tre barn. Bullarna blev jättegoda och omtyckta - saftiga och lite nötiga i smaken. L, som då var i nio-årsåldern, döpte dem till "mättbullar" eftersom hon tyckte att hon var mätt hela förmiddagen när hon ätit dem till frukost!
Kikärtsbullar
24 stora eller 32 mindre bullar

2 burkar kikärter eller 500 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda)
ca 9 dl vatten
2 påsar torrjäst
4 tsk salt
¾-1 dl rapsolja
2 msk ljus sirap
10 dl rågsikt, 550 g
15-16 dl vetemjöl (ev vetemjöl special), 900-960 g

1. Mixa bönorna eller linserna med 2 dl vatten i mixer eller med mixerstav tills det blir en tunn vätska. Tillsätt resten av vattnet så att det tillsammans blir 14 dl degvätska.
2. Värm degvätskan till 42°C (eller häll i hett vatten från början). Häll jästen i matberedaren eller en bunke och häll vätskan över.
3. Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och till sist vetemjölet. Ta inte allt mjöl på en gång! Spara ett par dl och arbeta in resten av mjölet efter hand. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken till dubbel storlek, ca 30 minuter.
4. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Skär varje längd i 6-8 delar och rulla till bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5. Sätt ugnen på 225°C. Jäs bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
6. Grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen.

Bakar frukostbröd

Lovade yngsta dottern L att baka mer bröd. Det blir Karl-Göstas fullkornsbröd och så något mer. Måste åka och handla mer linfrö, solroskärnor och rågsikt innan äldsta dottern J åker till stallet med E för att rida. Kanske jag kan ha lunch och nybakat bröd klart när de kommer tillbaka?
Receptet till fullkornsbrödet publicerade jag för någon månad sedan http://evapwallden.blogspot.com/2009/12/brod.html

måndag 18 januari 2010

Wallenbergare

A ringde och sa att han skulle bli sen hem idag. Eftersom han
ofta(st) lagar middag tänkte jag att det kunde vara min tur. A köpte kalvfärs häromdagen så vi enades om Wallenbergare med potatismos och farmors hemlagade lingonsylt. Gissa vad Elle mat & vin, som lite senare kom med posten, hade på omslaget? "Comeback för Wallenbergare, Boeuf Bourgignon..." Det blev jättegott, men det var tur att jag inte följde receptet för då hade det inte blivit några biffar utan mer "köttfärsröra".

fredag 15 januari 2010

Vinterfrukost


Vitaminer måste vi ha mycket av, speciellt så här års. Försöker hinna med att göra fruktsallad på morgonen. Idag blev det äpple, päron, banan, apelsin, kiwi och passionsfrukt. Dags att väcka våra två yngsta så de hinner till skolan.

tisdag 12 januari 2010

"Great News! I am so exited..."

Kan bara instämma, det är jag också.
Fick svar på det mail jag skickade i morse till F som är europeiskt marknadsansvarig för det amerikanska företag som har patentet för det tyg jag valt till kläderna. Det är snart två år sedan (hur är DET möjligt?) jag kontaktade honom första gången och han skickade tygprover och en t-shirt som jag skulle testa. Hur som helst, jag berättade att jag beställt tyget från en av de fabriker han rekommenderat, att jag väntar min första leverans om en månad och att det blir en provkollektion på åtta modeller inom en snar framtid.
Frågade om det var möjligt att få använda deras "tags" och reklammaterial. Och det får jag! Fick en orderlapp - bara att beställa hangtags, neck labels... tack så mycket - och inloggningsuppgifter till deras hemsida för att hämta hem guidelines och material. Stora och välkända företag som Adidas, Puma, Nike, Mammut, Timberland m fl använder Optimers produkter - och snart jag också. Ingen jämförelse i övrigt, men det måste ju borga för att kvaliteten är bra!? Känns tryggt i alla fall.

Provat av och justerat provplaggen

Åkte till Halmstad för att träffa K och titta igenom och ändra provplaggen tillsammans med henne. Att ett av plaggen inte blev riktigt som det var tänkt beror nog en del på mig. Har missat att lämna skisserna till N, tog bara med måttskisserna och de är inte lika detaljerade. Har en del att lära mig och tänka på...

Passade på att titta in till mina föräldrar på vägen hem och blev bjuden på god lunchsoppa innan det var dags att åka och hämta L på skolan. Ville inte att hon skulle gå hem med tung skolväska. Hon har förfärligt ont i nacken och huvudet, antagligen nackspärr men inte mindre plågsamt för det. Fick åka och handla nya, starkare värktabletter och en ny vetekudde (eftersom vi inte hittar vår trots idogt letande i flera dagar). Misstänkte att det skulle innebära att vi skulle hitta den gamla ganska snart, det brukar vara så. Hann knappt innanför dörren, by the way. Den fanns på H's rum visade det sig. "Varför har ingen frågat mig?". Ja, det kan man ju undra.

Nu är det stallet, där J och Athos väntar, som gäller.

torsdag 7 januari 2010

Alla provplaggen klara!

I förrgår ringde P och berättade att provplaggen var färdigsydda. Hämtade dem, var så klart nyfiken! Ett av dem var "sådär", det måste nog justeras lite. Skulle skicka dem till K igår, men de tjocka kuverten gick inte i brevlådan. Inte nog med att Posten plockat bort många brevlådor och ändrat (=försämrat) sista tömningen - de har pluggat igen lådorna så att man bara kan posta tunna kuvert! Fick lämna dem på ICA idag i stället.

söndag 3 januari 2010

25 år!

Eftersom R bestämt sig för att vänta några dagar med att fira sin 25-årsdag, bestämde vi att det ändå skulle firas lite på den riktiga dagen. Burgundisk köttgryta och så två tårtor - R brukar tycka om chokladtårtor så det blir en Exotisk chokladkaka och en Hasselnötstårta. Den senare är glutenfri, bra att komma ihåg till nästa gång vi har gäster som inte tål gluten! R vet inte att mina och A's föräldrar kommer hit för att vara med och fira honom... Hasselnötstårta
6-8 port

2 ägg
2 dl strösocker
100 g malda hasselnötter
1 tsk bakpulver

Till formen:
Milda
ströbröd

Garnering:
2-2½ dl Milda Visp
2-3 msk O´boy
1 dubbeldaim

1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst.
2. Tillsätt de malda nötterna blandat med bakpulvret och rör till en jämn smet.
3. Smörj och ströa en rund bakform med löstagbar botten. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
5. Vispa Milda Visp och smaksätt med O´boy. Bred grädden över tårtan och strö slutligen krossad daim över.

Det går bra att förbereda nötbottnen dagen innan. Man kan garnera tårtan några timmar innan gästerna kommer, förvara den då i kylen.
Receptet kommer från milda.com.

fredag 1 januari 2010

Gott nytt år!

Det blev en mycket trevlig kväll med mycket god mat, prat och dans! Det blir väl så när alla bidrar med gott humör och vällagad mat.
På buffén fanns bland annat skaldjur, skaldjurspaj och vegetariska pajer, mozzarellafylld kycklingfilé, olika sallader och dubbelmarinerad oxfilé. Till dessert pannacotta, chokladkaka och fruktsallad. Efter champagne, raketer och dans blev det Janzon och ost.
En något sen (inte så konstigt) lång frukost med övernattningsgästerna A och H och senare J och R som kom hem.
Nu blir det en lugn kväll. Ska njuta av alla fina blommor...