söndag 3 januari 2010

25 år!

Eftersom R bestämt sig för att vänta några dagar med att fira sin 25-årsdag, bestämde vi att det ändå skulle firas lite på den riktiga dagen. Burgundisk köttgryta och så två tårtor - R brukar tycka om chokladtårtor så det blir en Exotisk chokladkaka och en Hasselnötstårta. Den senare är glutenfri, bra att komma ihåg till nästa gång vi har gäster som inte tål gluten! R vet inte att mina och A's föräldrar kommer hit för att vara med och fira honom... Hasselnötstårta
6-8 port

2 ägg
2 dl strösocker
100 g malda hasselnötter
1 tsk bakpulver

Till formen:
Milda
ströbröd

Garnering:
2-2½ dl Milda Visp
2-3 msk O´boy
1 dubbeldaim

1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst.
2. Tillsätt de malda nötterna blandat med bakpulvret och rör till en jämn smet.
3. Smörj och ströa en rund bakform med löstagbar botten. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
5. Vispa Milda Visp och smaksätt med O´boy. Bred grädden över tårtan och strö slutligen krossad daim över.

Det går bra att förbereda nötbottnen dagen innan. Man kan garnera tårtan några timmar innan gästerna kommer, förvara den då i kylen.
Receptet kommer från milda.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar