6-8 port
2 ägg
2 dl strösocker
100 g malda hasselnötter
1 tsk bakpulver
Till formen:
Milda
ströbröd
Garnering:
2-2½ dl Milda Visp
2-3 msk O´boy
1 dubbeldaim
1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst.
2. Tillsätt de malda nötterna blandat med bakpulvret och rör till en jämn smet.
3. Smörj och ströa en rund bakform med löstagbar botten. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
5. Vispa Milda Visp och smaksätt med O´boy. Bred grädden över tårtan och strö slutligen krossad daim över.
Det går bra att förbereda nötbottnen dagen innan. Man kan garnera tårtan några timmar innan gästerna kommer, förvara den då i kylen.
Receptet kommer från milda.com.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar