tisdag 19 januari 2010

Pasta med mozzarella

Det blev en gratinerad pastarätt till lunch. Alltid svårt att veta hur lång tid det tar på stallet, och idag var inget undantag. Detta gick bra att förbereda. J var hungrig och åt flera portioner. E frågade efter det vegetariska receptet så här kommer det.

Ugnsgratinerad pasta med tomat och mozzarella
6 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk flytande Becel
1 liten röd paprika, hackad
2 krm torkad chilipepper eller sambal oelek
3 paket/burkar krossade tomater
basilika, torkad
salt
vitpeppar
1 msk balsamvinäger
500 g penne
3 dl riven stark ost, t ex cheddar
2 mozzarellaostar à 125 g

1. Skala och hacka lök. Fräs den utan att den tar färg i lite margarin. Tillsätt vitlöken och den hackade paprikan.
2. Tillsätt krossade tomater, chilipepper och torkad basilika. Sjud ca 20 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°C . Riv osten och skiva mozzarellan. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av kokvattnet.
4. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och vinäger (färsk basilika tillsätts nu).
5. Blanda pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl riven ost.
6. Lägg hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Häll på hälften av tomatsåsen och den skivade mozzarellan. Täck med pasta och resten av tomatsåsen. Avsluta med den rivna osten. Hit kan förberedas.
7. Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, 10-15 minuter.
8. Servera med sallad.

1 kommentar: