söndag 15 april 2012

Athos hittar en bra plats

Hårt arbete hela dagen igår. Först till Hillis för att mocka box och hage. Skurade också väggarna i boxen som blivit riktigt smutsiga över vintern. Hillis fick gå i skrittmaskinen. J är på BRIS-kurs i Malmö hela helgen för utbildning. Hon ska börja som volontär där och svara i telefon, på chatt och mail några gånger i månaden. Verkar intressant och spännande. Roligt att hon fick chansen - det var flera intervjuer och tester innan hon kom med.

Sedan hem för att röja i trädgården. Förra veckan fick vi hjälp med att klippa fruktträden och oxelhäcken som var "ett par meter" för hög på vissa partier. Trädbeskäraren tyckte det var trevligt att vi "bejakade det gröna" i trädgården. En skön omskrivning för partiellt vildvuxet kanske? En av grannarna kommenterade att vi "skogade rejält". Hur som helst, vi körde iväg några lass med grenar och sedan försökte jag rensa fram lavendeln bland murgrönan och daggkåporna som helt tagit över i rabatten utmed gatan. Får se om de tar sig. Annars får vi köpa nya - behöver hur som helst komplettera för några har försvunnit. Men den lavendelgången tyckte jag så mycket om när vi köpte huset så den vill jag ha tillbaka! Lång dag, från nio till sju, sedan middag som A lagade. Rejält mör i kroppen i går kväll.

Körde iväg helgens sista lass till tippen i morse och lämnade sedan släpet. Nu en kopp kaffe och morgontidningen i en vilstol i trädgården. Ja, Athos tyckte förstås att tidningen var bättre att sitta på så att han kunde ha koll på trottoaren ordentligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar