söndag 20 mars 2011

Snabbakat till frukost


Scones går snabbt att baka. Idag på havremjölk. Jag tyckte att det blev ett bra resultat! Goda, hur som helst. På mindre än en halvtimme fanns det nybakat bröd till frukost.

Scones
300 g (5 dl) vetemjöl
180 g (3 dl) grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g (1 dl) flytande margarin
3 dl filmjölk, mjölk eller havredryck

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2 Blanda alla torra ingredienser i bunke. Tillsätt margarin och vätska och rör snabbt ihop till en deg.
3. dela degen i fyra bitar. Platta ut varje bit till en rund kaka (ca 15 cm i diameter) direkt på bakplåtspappret.
4. Nagga kakorna med gaffel och skär ett kryss på varje.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Godast nygräddadde men går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar