torsdag 2 februari 2012

Catania

Efter en tidig morgon med avfärd från Kastrup till Rom och en lång promenad i småregn mellan terminalerna landade vi på Sicilien onsdag eftermiddag. Hotell Liberty är jättefint och ligger med gångavstånd till de MOC-mötesplatser vi har. Vi gick en runda på stan och åt middag med B och T på en trevlig men ganska ödslig restaurang med god siciliansk slowfoodmat.

Torsdag förmiddag besökte vi fiskmarknaden med så färsk fisk och skaldjur att scampin sprattlade. Vid en gemensam lunch i närheten fick vi träffa ett tiotal ur MOC. Mycket god mat och väldigt trevligt. Vädret var bra, 15-16 grader, och det gick att gå utan varm jacka.

I kväll var det bokat middag på en av Catanias bästa restauranger, många olika rätter med fisk och skaldjur. Lite väl mycket bläckfisk för min smak (och migrän - ja, såklart har jag det igen - för lite sömn innan vi åkte iväg, tyvärr) men fantastiskt trevligt och fullsatt. Fick träffa ytterligare många ur orden och hade mycket trevligt. När vi gick till restaurangen sprakade ett gigantiskt fyrverkeri igång på torget. Har nog aldrig sett något liknande. Vi var tvungna att stanna en stund och titta. En i sällskapet är fyrverkeriexpert och han berättade att italienarna är mycket duktiga på detta (också).
Katedralen och basilikan Duomodi Santa Agata
På Teatro Romano

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar