onsdag 19 september 2012

Krispiga sallader

Testade tre nya sallader idag - mycket goda! Ur Nordens bästa mat

Morotssallad med mynta och tranbär (4-6 port)
2 morötter (grovt riven)
1/2 dl bladpersilja (grovhackad)
1/2 dl mynta (grovhackad)
1/2 dl rostade pumpafrön
1/2 dl torkade tranbär
1 msk pressad citron
2 msk kallpressad mild rapsolja
lite flingsalt och svartpeppar från kvarn

Rödbetscrudité med hallon (4-6 port)
3 rödbetor (strimla tunt eller riv grovt)
1/2 rödlök (strimla tunt)
2 dl hallon
3 msk kallpressad mild rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
salt och svartpeppar från kvarn

Blanda rödbetor, rödlök och hallon i en skål. Rör ihop olja, vinäger och honung, smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över.

Broccolisallad med valnötter (4-6 port)
1 broccolistånd (skölj noga och dela i små buketter, stjälkarna skalas och skivas tunt)
1/2 tsk flingsalt
2 msk pressad citron
4 msk rapsolja
1 dl rostade valnötter

Lägg broccolin i en skål och arbeta in citron och salt. Ringla över rapsolja och strö valnötter över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar