M&J, I&S, S&S, N&A och C&W kommer och förgyller vår lördagskväll!
Hemlagad kanelparfait med Ingrid Marie-sås
Te, kaffe och hemgjorda kola- och chokladsnitt
* Blev inget mailande med tygfabriken idag, tar det på måndag.
-*-*-
* Blev inget mailande med tygfabriken idag, tar det på måndag.
-*-*-
Kanelparfait
2 ägg, 3/4 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk mald kanel, 2 dl vispgrädde
.
2 ägg, 3/4 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk mald kanel, 2 dl vispgrädde
.
1. Vispa ägg, florsocker och kanel pösigt. 2. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll upp i en bakform och ställ i frysen 4-5 timmar. 3. Spola formen i lite hett vatten så lossnar parfaiten lätt.
Äpplesås
1 dl konc äppeljuice, 3/4 dl vit sirap, 1 dl vatten, 1 tärnat Ingrid Marie-äpple (låt skalet vara kvar för den fina färgens skull), 2-3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
1. Koka upp sirap, juice och vatten till såsen. Red med potatismjöl till en simmig konsistens.
2. Skär äpplet i små bitar. Blanda bitarna i såsen.
2. Skär äpplet i små bitar. Blanda bitarna i såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar