100 g smör, rumsvarmt
knappt 1 dl finhackade oliver
1 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl (25 g) finriven parmesan
1 msk finhackad salvia, färsk
½ tsk svartpeppar
1 msk olivolja
Paprikasmör med salladslök och koriander
100 g smör, rumsvarmt
½ msk paprikapulver
2 msk finhackad salladslök (det gröna)
1 msk finklippt koriander (färsk)
1 nypa råsocker
1 tsk pressad lime
några stänk tabasco
1 msk olivolja
Rör samman alla ingredienser till röran till en smidig kräm. Kan serveras rumsvarmt så att var och en tar en klick på de varma grönsakerna. Eller som jag gjorde - klickade ut små smörbollar på en tallrik, kylde dem i kylskåpet någon timme och serverade dem i en skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar